Offline

Förra veckan fick vi veta att vårt bredband skulle stänga ner för underhåll 1 dag. Jag förberedde Bob så han inte skulle gå i taket då han kom hem från skolan och inte kunde spela en FIFA-match. 1 dag blev 2. Nu är det troligtvis inte tillbaka förrän på torsdag denna vecka…

Vi har nät som vi kan dela via våra mobiler en stund, men det går inte att kolla film, barnkanalen eller spela tv-spel i samma oändlighet som tidigare just nu. Så långhelgen blev minst annorlunda. Annorlunda bra.

”Mamma, jag hjälper dig gärna skala potatis”… detta är en mening som aldrig skulle tas i min sons mun i vanliga fall.

Han har varit med mig. Gett mig 20 kramar varje dag, hjälpt till att skotta grus, skalat potatis, dukat bord, lekt (och tjafsat) med lillasyster, byggt en liten legovärld, spelat schack, målat tavlor, spelar basket och fotboll. Ja, ni hör ju. Det har varit mestadels helt Amazing. Han har också spelat – men oerhört begränsad tid.

Det här gör ju att jag såklart vill fortsätta begränsa han skärmtid även framåt. Vi gör ju den här typen av grejer annars också givetvis – men inte lika länge, ofta lite avbrutet och hastigt. Men hur ska jag få igenom det här. En strategi måste till. Jag fick ”tillbaka” mitt barn några dagar fick ha honom helhjärtat och nu vill jag ha kvar honom. Det är inte bara ”säga” att han inte för spela en timme/dag. Det måste till något annat, något mer. Något smart. 🤔💛

4 reaktioner till “Offline

  1. Härligt att höra, vi (alla inklusive vi vuxna) är verkligen fångar i internet. Kan han ta till sig ”utmaningar” /tävlingar / målsättningar att självmant begränsa online-tid alternativt ”tjäna in” onlinetid i motprestationer av något annat han önskar?

    Tänker lite i banorna som man lägger upp ”godisfritt år” eller som i vårt fall med Playstation och FIFA, där sonen blev väldigt arg och otrevlig då han förlorade en match. Vi fick honom att sälja PS4 mot skateboard-lektioiner.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s