Stundande sommarlov

Hejdå lågstadiet!
Jag ser att han är över 1,50 lång, men det jag inte kan ta in är att han är så stor att han slutar trean, och ska börja mellanstadiet efter sommarlovet. Ny lärare, ny skola, nya rutiner. Yes, en sak i tagen nu.

Efter förra årets långledighet vet jag att alla dagar som komma skall inte är en dans på rosor, utan kan vara rätt så påfrestande. För alla, även för familjen utan npf-diagnoser.

Jag känner mig inte orolig inför detta. Är beredd på både lata lugnare dagar med fil till lunch, men också stormigare timmar där vi kan vara upp mitt i blossande konflikt. Vår utmaning när vi är hemma kommer vara att få ”lagom” mycket skärmtid (japp vi kommer starta med för honom ganska stränga regler). Hitta aktiviteter som alla vill hänga med på. Dela upp oss så vi orkar. Vi kommer medicinera alla dagar vi har andra relationer omkring oss, till exempel på landstället eller när vi ligger i gästhamn med båten, mer ansträngande utflykter etc. Hemmadagar eller dagar ensamma ute på kobbar tänker jag utan medicin. Han få chans att äta mer lustfyllt och vi har chans att parera eventuella extra känslor.

Den här våren har varit prövande på oerhört många sätt med tanke på pandemin. Man har många vanor, varit vaksamma, inte sociala. Försiktiga med allt och lite till. Det kommer inte ändras jättemycket bara för att vi får sommarlov. Men önskan finns att man kanske kan koppla bort lite av den oro som påverkat en av naturliga själ.

Vi hade inget firande på hans 10-årsdag som var för ett par veckor sedan, så nu har han ”beställt” pavlova på sin skolavslutning. Inga gäster, nä, men god tårta och en liten present ska ha få för att han nu lämnar lågstadiet. Och för att det är sommarlov!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s