Mina 5 största orosmoln inför hösten

Japp. Skolstart imorgon. Förväntan. Spänning. Pirr och vemod. Något tar slut som man älskar, något halvnytt lite mer beskt tar vid. Vardagen. Tidiga morgnar. Krav från alla håll. Nya vuxna in i hans liv. Här är mina fem största orosmoln inför skolstarten och den nya terminen:

  1. Attityden. Att skapa en bra start och en bra atmosfär tillsammans med nya lärare och i klassen är väldigt viktigt. Jag hoppas så innerligt att han kommer visa respekt och fortsätta som han slutade trean med en god attityd.
  2. Läxorna. Bävan och har hört rykten om att fyran är SJUKT mycket jobbigare, svårare och mer krävande än trean. Rimligt. Men önskar man vaggas in i den vanna så det inte slår till som hård käftsmäll första veckan. Vore hemskt. För ja, med ökande antal läxor, ökat antal krav, och potentiella konflikter. Men det måste vi komma kunna hantera nu.
  3. Morgonrutiner. Och det sista orden i det sammansatta ordet, rubriker, känns V Ä L D I G T avgörande för hur vida vi kommer iväg hemifrån med röda arga ansikten och svettlukt, eller faktiskt hinner med att säga ”Ha en fin dag – ses sen!”. Utan andfåddhet eller hets i rösten. GOALS.
  4. Orken. Eftersom vi medicinerar på dagtid när han får i skolan, så blir han lite tröttare/mer avig på kvällarna av det. Tyvärr. Så att fylla på med bra rätt energi (som han kan tänka sig äta) på eftermiddagen känns viktigare än tidigare. Nu kommer kvällarna också innefatta fotbollsträningar och läxläsning.
  5. Aptiten. Kommer han gå ner i vikt precis som han gjorde efter jullovet nu? Vi har inte medicinerat varje dag denna sommar utan verkligen vid behov (typ båtsemester, fotbollsläger, släktsammankomster). Har precis fyllt i pappen för specialkost till skolan med hans önskemat, och kommer hålla tummarna för att han vill äta lunch i skolan varje dag. Jobba för det.

(Sen självklart också alla nya vuxna som ska verka tillsammans med honom – fånga honom, leda honom, inspirera och instruera. Hur kommer det att fungera?)

Upprop på skolgården imorgon bitti, och DÄR är en ny termin igång. Kul också faktiskt. Blandat. Gäller att hitta den där balansen…

2 reaktioner till “Mina 5 största orosmoln inför hösten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s