Hon fångar hans hand och han håller kvar

Jag har sagt det förr, och säger det igen. Lov är ingen lek. Det går inte att ”bara vara”, ta dagen som den kommer och njuta av lite flummiga planer. För att vi ska må bra krävs:

1. Medicin. 2. Utomhusvistelse minst 2 timmar/dag. 3. Att mamma får egentid VARJE dag (räcker med 30 minuter). 4. God mat och fika. 5. En plan!

Jag misslyckades direkt. Starten på lovet blev underkänt, alla klättrande på varandra, vädret var vidrigt och lockade inte till utelek, det fanns bara tråkiga rester i kylskåpet och jag behövde jobba plus var ensam med barnen… Jag glömde också medicinera, vilken gav den där extra kryddan som gjorde måndagen blev en kaosig dag. På kvällen efter att alla gråtit lite i olika omgångar samlade vi oss och somnade tillsammans i en varm mysig hög. Och somnade nog med samma tanke – imorgon är en ny dag. Och det blev det!

Det krävs egentligen så lite (alltså, bara en plan) för att dagarna ska bli bra. Idag gjorde vi alla rätt utan att egentligen göra något extravagant, utan att slå knut på oss själva.

Tv-spel har inte varit ett intresse det här lovet hittills för Bob. En timme här och där, sen har han velat umgås. Mest med Bianca faktiskt. De ha ritat, brottats (mmm alltid någon som gör illa sig, ja), pysslat, jagat Pokemons, byggt koja, bakat mm. Vi åkte för att göra lite ärenden inför Bianca 4-årsdag imorgon (och stundande valp-entré om ett par veckor!!!), och passade på att kombinera utflykt/utevistelse med detta. Vi går längsmed vattnet och pratar, skrattar, planerar. Jag ser hennes lilla hand smyger närmare hans, och han tar den, håller i och där går dem. Hand i hand längsmed gångvägen. Lugna. Glada. Tillfreds. Mina.♥️♥️ Redo för fler höstlovsdagar nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s