En ny vän

Kan jag ha tagit mitt livs bästa beslut? Kanske. Häromveckan flyttade vår lilla nykomling, dvärgtaxen Charlie in hos oss. Jag hade förberett mig noga och tänkte att jag också förberett barnen noga, de hade fått se honom på bilder och i filmer från uppfödaren. Men egentligen har de inte varit så intresserade. ”Jaja mamma, han är gullig..” Typ så. Tills den dagen han kom hem. Kärlek overload direkt. Bob (precis som vi andra) blev helt förälskad, och släppte allt som har med tv-spel och telefoner att göra flera dygn. DET var spännande att se!

Det finns såklart en tanke bakom den lilla hunden. Att han ska få vara en del av något större, något som kan påverka oss alla på ett fint sätt, men kanske främst Bob positivt, om det lyckas. Jag vill gärna att vi börjar träna med hunden, prova om han tycker det är kul att jobba med lydnad och lägga viltspår framåt. Att hitta en hobby Bob, jag och Charlie – på sikt kanske bara Bob och Charlie, där man tillsammans med hunden får en ny gemenskap och nya intressen. Kan de blir ett dreamteam? Pratar inte tävlingar, utan mer sammanhang. Fler med samma intresse.

Charlie.

Att ha någon som väntar hemma, alltid blir glad att se en och som har en energin på samma nivå som en själv tror jag kan vara väldigt givande. Villkorslös kärlek, och en varm tröstande famn om man behöver. Någon att skratta med, vara utomhus med, utmana och utmanas med. En vän.

Självklart kan han också användas som motivering i dagsläget, han hjälper indirekt till med läxläsningar, att vi alla är mer utomhus och aktiva (redan nu men framförallt på sikt) tandborstningar och att avsluta tv-spel i tid. Med mindre konflikter. Jag är inte helt dum, jag förstår att det inte kommer hålla i sin i all evighet, nyhetens behag, mm, så är det med all säkerhet, men jag njuter av det ändå! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s